2024 shikoku litter planning

   Yokai Patrimpas Gruodas x

Nihon's Legend Birei Bibou 

Mochi HD-C                 Bibou HD-A

PL: 0/0 normaal          PL: 0/0 normaal

ED: free                         ED: free  

ECVO: clear                  ECVO: clear 


Deze oudercombinatie is mede tot stand gekomen dankzij onze samenwerking met Lina Bielinyte (Litouwen) en Franziska Bolze (Duitsland).

Dankzij de gezondheidsonderzoeken, de genetische diversiteit, de kwaliteit in exterieur en vanwege hun geweldig loyale karakter zal Bibou de eerstvolgende loopsheid gedekt worden door Mochi. 

Op 2 maart 2024 heeft de dekking plaatsgevonden maar na het maken van de echo blijkt dat zij niet drachtig is. 

 

Wij kijken nu uit naar hun nakomelingen die in huiselijke kring zullen opgroeien (eind 2024).

 

Het spreekt voor zich dat wij voldoen aan het Verenigingsfokreglement (VFR) van de NVAI en van de Nippon Inu en daarbij ook het Basisreglement Welzijn en Gezondheid (BWG).

Download
voorbeeld vragenlijst / sample questionnaire / Probenfragebogen
Laat een berichtje achter op het tabblad 'Contact' als u meer over onze kennel wilt weten en belangstelling hebt voor een Shikoku pup. Wij sturen u dit document graag persoonlijk toe.
vragenformulier.png
Portable Network Grafik formaat 154.1 KB

Bij NatsumiSou Shikoku kennel wordt de pup met diverse objecten in aanraking gebracht o.a. geluiden, geuren en verschillende materialen. Zij krijgen een brede socialisatie aangeboden met daarbij trainingen op het gebied van zindelijkheid, de (reis) Bench, balans en coördinatie, aangelijnd en los wandelen.

 

In samenwerking met een gedragstherapeut zal de pup een gedragstest krijgen. De Campbell test verschaft in grote lijnen een beeld van het karakter van de pup. De test wordt het beste uitgevoerd op pups die ná de 5e week en vóór het eind van de 7e week want dan vertonen ze nog heel veel oorspronkelijk en weinig aangeleerd gedrag.

 

In de toekomst zal afhankelijk van het gedrag van de pup en van de toekomstige familie een keuze worden gemaakt.

 

Elke pup krijgt een internationaal hondenpaspoort voorzien met de benodigde inentingsbewijzen, het DNA profiel, een NHSB stamboom en een NatsumiSou koopcontract waarin e.e.a. staat geschreven omtrent rechten en plichten zowel van onze kennel als voor jouw als koper.
© sporthond in conditie
sluiten van de groeischrijven


aandachtspunten

  • pups zijn nieuwsgierig en constant bezig de wereld te ontdekken (kijken, snuffelen en dingen in de bek voelen of proeven/opeten) 
  • socialisatie (globaal in 3 fases; 0-3 maanden, 3-6 maanden en 6-12 maanden)
  • angstfases
  • groeifases
  • sluiten van de groeischijven
  • puberteit
  • spelletjes zoals hersenwerk en speuren
  • giftige planten en bloemen